کتاب مادر ترزا، یک زندگینامه
- ناشر: ثالث
- تعداد صفحه: ۲۵۶
- موضوع: سرگذشتنامه مبلغان مذهبی
- نام انگلیسی: Mother Teresa; a biography
خانه » مربیان و نویسندگان معنوی » سایر مربیان و نویسندگان معنوی » کتاب مادر ترزا، یک زندگینامه
کتاب مادر ترزا، یک زندگینامه توسط مگ گرین پیرامون زندگی یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای مذهبی اخیر جهان نوشته شده است. در این کتاب، از تولد تا مرگ مادر ترزا پوشش داده شده و کلیه فعالیتهای مذهبی و خیرخواهانه او، باورها، چالشها، موفقیتها و ناکامیها و بهطور کلی مسیر رشد معنوی «اگنس گونجا بویاجیو» که با نام مادر ترزا شناخته شده، به قلم در آمده است.
مادر ترزا از سنین جوانی برای کمک به مردم بیمار و قحطیزده کلکته هند عازم این منطقه شد و تا آخر عمر در خدمت نیازمندان آنجا و سپس نیازمندان بسیاری دیگر از کشورها صادقانه فعالیت میکرد. او برای اثبات تواناییهای خود به سلسلهمراتب مردسالار واتیکان، چالشهای زیادی را متحمل شد تا بتواند حمایتهای آنان را به دست آورد.
از ویژگیهای ارزشمند قلم مگ گرین در این کتاب، نقد و روایت منصفانه از شخصیت و اعمال مادر ترزا میباشد؛ بهطوری که توانسته به دور از جانبداری یا قدیسسازی از او، چهره واقعی و ارزشمند مادر ترزا را در قالب انسانی فرهیخته، روحانی، از خودگذشته و عاشق نیازمندان به تصویر بکشد؛ ضمن آنکه او را در کالبد یک انسان مورد انتقاد قرار داده و ابهامات و خطاهای رفتار و گفتار ایشان را نیز بیان شده است؛ از جمله این نقد که چرا مادر ترزا ابزارهای پزشکی بهتر برای درمان بیماران مراکز خود را رد میکرد اما زمانی که خودش بیمار شد، بهترین و آخرین روشهای درمانی را دریافت نمود.
بدون شک مادر تزرا توانست تاثیر بسیار عمیق و ماندگاری در جهان ایجاد کند. گسترش فعالیتهای او از کلکته هند تا بسیاری از کشورهای دیگر در تاسیس مراکز مراقبت و درمان نیازمندان، به تصویر کشیدن وقف کامل خود در خدمت به خدا، مسیح و فقرا و بهطور کلی، اعتقادات مذهبی را از صرف یک باور یا مناسک فردی به اعمالی اصلاحکننده در جامعه تبدیل کردن، او را به عنوان یکی از الگوهای فداکاری و خدمت به خلق معرفی میکرد؛ گرچه باید پذیرفت که;نقایص انسانیاش پشت نقاب قداست او پنهان ماند.
– وقتی نیکی میکنید، بدون توجه به تقوا و پرهیزکاری خود، آن را به بهترین نحو انجام دهید.
– چطور کسی بفهمد که درخواستش برای خدمت به خداوند بهگونهای صحیح انجام شده است؟ یامبر کوچ برایش توضیح داد که اگر واقعاً خدا کسی را فراخواند، چنان لذت عمیقی به او دست میدهد که به سختی میتواند نسبت به درستی آن تردید کند.
– خداوند اطاعت را بیش از قربانی شدن دوست دارد.
– روح در جسم حلول می کند، بدین ترتیب این روح است که در درجه اول باید از آن مراقبت شود.
– رنج بردن فقط در صورتی خوب است که هدفی وجود داشته باشد و امکان تبدیل آن به چیزی ارزنده وجود داشته باشد.
– خداوند مردم دنیا را فقیر نکرد و فقر و آشوب را هم خداوند خلق نکرد، بلکه این مسائل بدان علت روی دادند که مردم با هم آنگونه که باید، تشریک مساعی نکردند، به نحوی که بعضی از آنان ثروتی سرشار دارند و بقیه در فقر به سر میبرند.
– او از این واهمه داشت که هیئتهای خیریه به جای آنکه کارشان توام با عشق باشد، به محفلی تجاری تبدیل شوند. به نحوی عادلانه، زندگی خود و گروهش را به دستان خدا سپرده بود و کاملاً مطمئن بود که مشیت الهی به او کمک خواهد کرد که نیازهای طبقه فقیر را فراهم کند.
– سرآغاز
– اسکوپیه
– پاسخ به دعوت
– مسیری نو و سفری نو
– فراسوی چاه کثیف؛ امید و آرزو
– فقر شدید حفاظ و پناه ماست
– کالیگهات
– شیشو بهاوان و شانتیناگار: مکانهای صلح و صفا
– رویش یک معجزه
– شکر و شکایت
– مطیعترین زن در کلیسا